15.09.2023

Čestitka predsednika opštine Mali Zvornik građanima povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić, čestitao je svim građanima Srbije i Republike Srpske, kao i Srbima širom sveta, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, 15. septembar.

 

 

„Dragi građani, danas je značajan datum u našoj istoriji i kulturi – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, 15. septembar.

U ime rukovodstva opštine i u svoje ime, čestitam srdačno ovaj praznik svim građanima Srbije, Republike Srpske i svim Srbima širom sveta.

Ovaj dan ima duboko ukorenjeno značenje za naš narod.

On simbolizuje jedinstvo, slobodu i ponos koji osećamo kao deo srpskog kolektiva.

Ovaj dan nas podseća na hrabrost i odlučnost naših predaka, koji su se zajedno borili za slobodu.

Datum probijanja Solunskog fronta 1918. godine, je simbol naše sposobnosti da se ujedinimo i postignemo velike ciljeve kada smo zajedno.

On nas podseća da su jedinstvo i sloga temelj našeg napretka.

Ponosni smo što danas ističemo i narodnu zastavu, pored državne zastave, na objektima državnih institucija i javnih ustanova u Malom Zvorniku.

To je simbol našeg zajedništva i identiteta.

Neka ovaj dan bude podsetnik da se, kroz jedinstvo i zajednički rad, možemo nositi sa svim izazovima i graditi bolju budućnost za našu opštinu, našu zemlju i naš narod.

Živela Srbija!

Još jednom, svim građanima želim srećan Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave“, naveo je predsednik opštine Mali Zvornik u čestitki građanima povodom praznika.