23.09.2023

Apel građanima zbog mogućih poplava, timovi Sektora MUP u pripravnosti

Posle najave RHMZ-a da bi nepogode tokom vikenda mogle uzrokovati poplave, MUP je danas apelovao na građane, a posebno one koji žive u blizini vodotokova da prate uputstva nadležnog štaba za vanredne situacije koji će ih redovno informisati o okolnostima u vezi s predstojećim nepogodama.
Takođe je saopšteno da su timovi Sektora za vanredne situacije MUP-a u pripravnosti i vatrogasno-spasilačke jedinice su već angažovane u preventivnim obilascima terena i potencijalno kritičnih tačaka na ugroženim područjima.

 

 

Sektor za vanredne situacije MUP-a prosledio je nadležnim štabovima za vanredne situacije upozorenje za preduzimanje preventivnih i operativnih mera u cilju sprečavanja i otklanjanja posledica vremenskih nepogoda i zaštite života ljudi i imovine.

MUP navodi da je potrebno da se, u saradnji sa predstavnicima vodoprivrednih preduzeća, nadležnim inspekcijskim i komunalnim službama, izvršiti procenu trenutnog stanja zaštitne infrastrukture na rekama, sa posebnom pažnjom na već identifikovane kritične lokacije i na pojavu novih kritičnih mesta.