22.09.2023

Svečanom akademijom i dodelom godišnjih priznanja Opština Krupanj obeležila svoj Dan

U Velikoj sali Biblioteke „Politika" tradicionalno na Malu Gospojinu, 21. septembra, odražana je Svečana akademija čime je Opština Krupanj obeležila svoj Dan. Svečanost je počela izvođenjem himne Republike Srbije  hora  „Sveta Tri Jerarha" nakon čega je prisutne pozdravio predsednik SO Krupanj- Zoran Zarić.

 

 

Pored brojnih gostiju, sednici su prisustvovali i su Željko Marjanović, načelnik Mačvanskog upravnog okruga, Adam Šukalo, savetnik predsednika Republike Srbije, kao i predsednici susednih opština.

Domaćin svečanosti, uz mladu Tamaru Protić, bio je predsednik opštine Krupanj- Ivan Isailović. U uvodnom obraćanju, predsednik opštine je istakao sve važne poduhvate i projekte na koje je Krupanj ponosan.

- Želim da se osvrnem na jedan dug period, meni je ovo osmi put da govorim za ovom govornicom, 21. septembra, mnogo je projekata predstavljeno u toku svih ovih godina, mnogo je onih koji su odobreni i već realizovani.  Samo neki od uspešno sprovedenih projekata su i rekonstrukcija ove prelepe i važne zgrade Doma kulture, sportska hala, škola u Kostajniku, a koja je u fazi završnih radova. Privodi se kraju i vrlo važan projekat "Čista Srbija" zahvaljujući kom je opština Krupanj, među prvim opštinama dobila izgradnju kanalizacione mreže.
Krupanj grabi velikim koracima ka ozbiljnom turističkom razvoju i mišljenja smo da je turizam ključ za ostanak ljudi u Krupnju. Takođe, završavamo i poslednje pregovore kada je u pitanju kompleks „Mačkov kamen", veliki sportsko - turistički kompleks koji podrazumeva sankalište, dva velika hotela i brojne druge sadržaje. Kada je u pitanju putna infrastruktura urađeno je preko 145 kilometara puteva različite kategorizacije, što osim na kvalitet života ljudi, znatno utiče na ubrzaniji razvoj turizma. Turizam je naš razvojni put ka uspehu i zahvaljujući turizmu opština Krupanj može imati sjajnu budućnost - istakao je Isailović.

 


Na Svečanoj sednici uručena su i godišnja priznanja najboljim đacima, Vukovcima, i istaknutim pojedincima za nesebično zalaganje za zajednicu u kojoj žive i rade. 

Ovogodišnji dobitnici opštinskih priznanja su: Tijana Nikolić, Nikola Vujić, Igor Jelić, Marija Skorić, Milan Jovanović, Dušan Žugić, Miroslav Vasiljević, Miodrag Mija Vasiljević, Lidija Stevanović . Ustanova koja je ove godine dobila priznanje je PU "Naša Radost".

 

 

Posthumna priznanja su odata Urošu Lačkoviću, Veselinu Cvetinoviću i Nikoli Blaženkoviću.

Program su i ovoga puta obogatili svojim nastupom mladi članovi folklorne sekcije Biblioteke „Politika“, učinivši Krupanj još jednom ponosnim na sve ono tradicinalno i vredno što ova sekcija godinama neguje.

 

foto: predsednik opštine/fb