18.09.2023

Čivijaški i karnevalski duh pokazali i najmlađi Šapčani

U jeku šabačke Čivijade proteklog vikenda  tradicionalnoj manifestaciji priključili su se i mališani iz PU Naše dete, koji su na karnevalski način prodefilovali glavnim gradskim ulicama. Takođe, Policijska uprava učestvovala je u Dečjem karnevalu u cilju promocije projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo".

Osmesi, druženje i igra najbolji su pokazatelj da u gradu vlada pozitivna atmosfera i vedar duh po kojem je Šabac nadaleko poznat.

 

 

U okviru projekta u svim školama na području Policijske uprave prisutni su policijski službenici pre, tokom i nakon završetka nastave. Angažovani policijski službenici imaju jasno definisane zadatke na šta treba da obrate pažnju u samoj školi, za vreme velikog odmora, a i nakon završetka nastave.

 

 

Učenici osnovnih škola u okviru projekta imaće posebne časove koji će im pomoći da usvoje znanja i veštine o bezbednom ponašanju u stvarnom i virtuelnom okruženju, u vanrednim situacijama i bezbednom učešću u saobraćaju, rekao je Vladimir Trifunović iz PU Šabac.

U cilju promocije projekta organizovan je i poseban štand za razgovor sa učenicina i roditeljima, kao i druženje sa najmađim sugrađanima.