28.03.2023

Simba najlepši pas izložbe CACIB Bogatić 2023

Protekle subote u Bogatiću je održana jubuilarna 10 Međunarodna izložba pasa  svih rasa „CACIB Bogatić" 2023, koja je na Gradskom stadionu okupila  450 pasa iz čak 20 evropskih zemalja. U prisustvu sudija Svetske kinološke federacije, učesnika i generalnog sekretara Kinološkog saveza Srbije dr Mahmuda Al Dagistanija, izložbu je otvorio zamenik predsednika Opštine Bogatić, Teodor Teodorović.

Poželevši dobrodošlicu svim prisutnima, Teodorović je podsetio da Kinološko društvo Mačva iz Bogatića, uz podršku Kinološkog saveza Srbije, več čitavu deceniju organizuje ovu izložbu koja iz godine u godinu postaje sve veća i bolja.

 

 

Predstavnici Kinološkog društva „Mačva“, uručili su plakete ustanovama, institucijama, sponzorima i pojedincima u znak zahvalnosti za pomoć u organizaciji ovog događaja punih deset godina.

Po završenom sudijskom ocenjivanju usledilo je proglašenje pobednika u svim razredima i deset FCI grupa. Potom je dr Mahmud Al Dagistani proglasio najlepšeg psa ove manijestacije. U najužem izboru našli su se bernski planinski pas, kratkodlaki jazavičar i nemački pomeranski špic „Simba“, koji je proglašen najlepšim psom ovogodišnje izložbe.

- Vlasnik psa je Mihaela Hadžijska iz Makedonije, inače Simba je poreklom iz Bosne, ja sam iz Crne Gore, tako da smo malo internacionalni. Već nekoliko godina dolazimo na izložbe u Bogatić, ove godine smo posebno imali uspeha, tako da ćemo se nesumnjivo vratiti i na sledećoj izložbi - rekla je Ivana Bulatović, profesionalni hendler.

 

 

 

mačva info