24.11.2022

U nedelju počinje Čivijaško svetsko prvenstvo u fudbalu

Na konferenciji za medije, koja je održana juče u Sokolskom domu, najavljeno je da će Čivijaško svetsko prvenstvo u fudbalu biti svečano otvoreno u nedelju 27. novembra u sali Šabačke gimnazije.

 

 

 

Generalni sekretar Sportskog saveza grada Šapca Dejan Popović rekap je da ovu sportsku manifestaciju, u kojoj  su učesnici učenici osnovnih škola, organizuju pod pokroviteljstvom Grada Šapca, a u cilju pružanja podrške fudbalskoj reprezentaciji Srbije koja se trenutno takmiči na Svetskom prvenstvu u Kataru, kao i promocije sporta, pre svega fudbala u gradu. Posebno je naglasio da je Šabac jedini grad u našoj zemlji koji na ovaj način organizuje podršku reprezentaciji Srbije.

Učešće na ovom sportskom događaju uzeće svih 12 osnovnih škola sa teritorije grada Šapca. - Svaka škola predstavlja će po jednu reprezentaciju i to OŠ ,,Janko Veselinović“- Holandiju, OŠ ,,Laza K. Lazarević“ – Srbiju, OŠ ,,Nata Jeličić“ – Englesku, OŠ ,,Nikolaj Velimirović“ – Brazil, OŠ ,,Stojan Novaković“ – Katar, OŠ ,,Jevrem Obrenović“ – Nemačku“ , OŠ ,,Vuk Karadžić“ – Argentinu, OŠ ,,Majur“ – Portugal, OŠ ,,Vojvoda Stepa“ – Francusku“ OŠ ,,Jovan Cvijić“ – Japan, OŠ ,,Kralj Aleksandar Karađorđević“ – Belgiju i OŠ ,,Dositej Obradović“ – Španiju - pojasnio je Popović.

 

 

O je dodao da su učesnici učenici od sedmog do osmog razreda i za njih su obezbeđeni dresovi reprezentacija koje predstavljaju, kao i pehar i medalje za najbolje.

- Takođe i navijačke grupe će imati rekvizite, kako bi i atmosfera u sali bila istinski mondijalska - istakao je Popović.

Tim povodom, on je pozvao ljubitelje sporta  da u nedelju od 10 do 18.30 časova posete Šabačku gimnaziju i svojim prisustvom pruže podršku organizaciji prvog Čivijaškog svetskog prvenstva.

Sastav grupa određen je danas žrebom u Sportskom savezu. U A grupi su: Portugal, Španija i Belgija, u B grupi su: Engleska, Katar i Brazil, u V grupi su: Francuska, Holandija i Srbija, dok je u G grupi: Argentina, Japan i Nemačka. Biće odigrano 16 utakmica, timovi će igrati međusobno duele, a turnir će otvoriti duel Portugala i Belgije (Osnovne škole ,,Majur“ i ,,Kralj Aleksandar Karađorđević“ iz Prnjavora).

Konferenciji su prisustvovali i šef kabineta gradonačelnika Šapca Rista Ristić i član Gradskog veća za sport Marko Panović.