22.09.2022

Dan opštine Krupanj, zaslužnim pojedincima Povelje i zahvalnice

Opština Krupanj, na Malu Gospojinu 21. septembra, obeležila je svoj dan i 78. godišnjicu od oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Svečana akademija, kojoj su prisustvovali izaslanica predsednika Republike Verica Lazić, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, predstavnici lokalnih samouprava, Vojske Srbije  i građani, održana je u Velikoj sali Biblioteke „Politika“.

Verica Lazić istaka je da joj je veliko zadovoljstvo što prisustvuje ovako važnom događaju za Krupanj i da prenosi pozdrave i čestitke predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića povodom Dana opštine.

 

 

- Svim dobitnicima priznanja, kao i svim građanima čestitam Dan opštine i želim da  slavite još mnogo godina u miru, slozi napretku svesni da je država Srbija uvek uz vas – poručila je izaslanica.

Prisutnima se obratio predsednik Skupštine Zoran Zarić, koji je tom prilikom poželeo dobrodošlicu svim gostima, nakon čega je prisutne pozdravio predsednik opštine Ivan Isailović i predstavio kapitalni projekat čiji se početak realizacije očekuje u narednom periodu na Mačkovom kamenu.

 

 

- Imam zadovoljstvo da vas podsetim na sve ono dobro što smo uradili u proteklom periodu, pre svega u putnoj infrastrukturi i turizmu, jer turizam je naš glavni adut, ali isto tako, još veće zadovoljstvo imam da vam predstavim, drugi po redu, sportski kompleks koji pravimo i ovo danas, što ćete videti, će biti njegova apsolutna premijera - naveo je u svom uvodnom obraćanju predsednik Isailović. 

 

 

Tokom video prezentacije prisutni su imali prilike da vide tačnu lokaciju gde će biti izgrađena dva hotela, od 20 hiljada i 16 hiljada kvadratnih metara, a u čijem sastavu će biti bogatat sadržaj, bazeni, tereni sa hibridnom travom, ski staze i drugo. Planom je predviđen i restoranski deo kao i turistički info centar opštine Krupanj predviđen za davanje svih neophodnih informacija vezanih za turističke sadržaje. Projekat je proglašen od izuzetnog značaja za ekonomski razvoj i napredak opštine.

 

 

- Napravićemo takvu infrastrukturu da Krupanjci i naše komšije iz Mačvanskog okruga, ali i svi ostali mogu da uživaju u ovom kompleksu i da se bave sportom - poručio je Isailović.

 

 

Nakon prezentacije, najzaslužnijim pojedincima i ustanovama dodeljena su opštinska priznanja. Povelja sa zlatnom plaketom dodeljena je Fudbalskom klubu „Rađevac“ koji ove godine slavi vek postojanja i uspešnog rada. Pohvalnice sa zlatnim grbom opštine Krupanj dobili su Živko Gošić, dobrovoljni davalac krvi, Udruženje za kulturu „Dobrivoje i Dobrila Pantelić” iz Donjih Brezovica, Fudbalska akademija „Rađ” iz Krupnja, Folklorna sekcija Biblioteke „Politika”, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, Domsko odeljenje za smeštaj starih lica i penzionera Centra za socijalni rad „21. septembar” iz Krupnja, profesor dr Miljan Ćeranić iz Požege, Danka Pajić i Ljijana Kovačević, učiteljice iz Krupnja, Jovana Vasiljević, preduzetnica iz Krupnja,  posthumno Goran Glišić, nastavnik istorije iz Krupnja, i posthumno Cvetko Vilotić, učitelj i diplomirani pravnik iz Krupnja. Prigodne nagrade dobili su najbolji đaci iz osnovne i srednje škole.

 

 

Svečanost povodom Dana opštine završena je prigodnim programom, nastupom muzičkog dua Damjan i Daša.

 

 

Lj.Marković

foto: predsednik Ivan Isailoić